Vertaistoiminta

Osallisuuskeskus OODI:n toiminnan sielu ja sydän ovat vertaiset.

Oodissa kaikkia kävijöitä kutsutaan vertaisiksi riippumatta siitä, miten ja kuinka usein asioi tai osallistuu Oodin tarjoamiin palveluihin ja toimintaan. Jokainen tulija on meille tärkeä ja hänellä on mahdollisuus jakaa omaa arvokasta tietoaan ja antaa ja saada tukea samassa elämäntilanteessa elävien kanssa.

Vertaiset ovat olleet alusta saakka Oodin toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa mukana. Vertaiset toimivat myös kulttuuritulkkeina käyttävien ja työntekijöiden välillä, jotta toiminta vastaisi parhaalla mahdollisella tavalla todellisiin tarpeisiin ja kynnys palveluihin ja toimintaan olisi mahdollisimman matala.

Oodin toiminnan tavoitteena on luoda osallistujilleen sellaiset puitteet, että jokainen löytäisi itselleen oman paikkansa ja tärkeäksi kokemansa tavan toimia osana Oodin yhteisöä. Toimintaan voi osallistua aina oman jaksamisen, mielenkiinnon, voimavarojen ja toimintakyvyn mukaan.

Oodissa on mahdollisuus osallistua myös vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoimintaan voivat osallistua kaikki Oodin vapaaehtoisperehdytyksen  käyneet vertaiset. Perehdytyksen käytyään vapaaehtoinen voi osallistua erilaisiin vertaistoiminnan vapaaehtoistehtäviin. Toiminta edellyttää jonkin verran sitoutumista esimerkiksi koulutuksiin, vapaaehtoistoimijoiden työnohjaukseen sekä ennalta sovittuihin vapaaehtoistoiminnan työvuoroihin. Erilaisia vertaistoimintamuotoja sekä vapaaehtoistoiminnan sisältöjä suunnitellaan ja kehitetään toiminnan aikana.

Jos olet kiinnostunut toimimaan Oodin vapaaehtoisena vertaisena, ole rohkeasti yhteydessä henkilökuntaan ja jutellaan lisää. Tiedotamme vapaaehtoistoiminnan ajankohtaisista asioista myös somessa; seuraile meitä Facessa ja Instassa.